Як заливають розсіл огірки гарячим чи холодним?

Все дуже просто та класично: огірки укласти в банку та додати спеції (лавровий лист, чорний перець горошком, часник, кріп, лист вишні та чорної смородини). Приготувати розсіл із розрахунку на 1 л джерельної води – 2 ст. л. солі, розмішати до розчинення, солі та залити огірки.

Заливаємо гарячим розсолом огірки. Води має бути за рівнем вищим, ніж огірківщоб вони рівномірно просолилися. Накриваємо кришкою та залишаємо на 24 години. Після остигання можна прибрати в холодильник.

На 3-х літрову банку йде 3 коробки (без верху) солі. Огірки залити другою порцією окропу. Коли розсіл закипить, воду з огірків злити і залити киплячий розсіл. Якщо розсолу не вистачить, долити окріп.