Як замінити лимонну кислоту на лимонний сік?

Тому що лимони можуть мати різну кислотність, різний об'єм шкірки та м'якоті. Але приблизна пропорція така: сік, видавлений з одного середнього лимона, відповідає 5-6 г кристалічної лимонної кислоти. 5 грамів – це одна чайна ложка сухої речовини.

У столовій ложці вміститься 15 грам лимонної кислоти без гірочки, а якщо з гіркою, то вийде близько 20 г.

Сік 1 лимона здатний замінити 1 чайну ложку лимонної кислоти. При приготуванні десертів для заміни лимонної кислоти достатньо буде від кількох крапель до 1-2 чайних ложок лимонного соку. Якщо під рукою не виявилося лимона, із завданням заміни лимонної кислоти цілком впораються апельсини чи мандарини.

Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом, розбавленим у воді лимонної кислотою чи іншим соком. Лимонний сік широко використовується у кулінарії. Особливо часто він потрібен у приготуванні салатів, соусів, маринадів, а також випічки та десертів.