Як замочити перловку для розсольника?

Щоб прискорити процес, крупу для розсольника можна попередньо замочити. Переберіть перловку, ретельно її промийте. Перекладіть крупу в миску, залийте її холодною водою із розрахунку: на 1 склянку перлівки 1 л води. Залишіть на 6-12 годин (можна на ніч).

Викладіть перловку у велику ємність і повністю залийте холодною водою. Рівень має бути вищим крупи на кілька сантиметрів. Залишіть на 2-3 години, а краще на всю ніч. Потім злийте воду і ще раз промийте насіння.

Є спосіб прискорити варіння у рази. Заливаємо склянку промиту перловий крупи довільною кількістю холодної питної води та ставимо на плиту на максимум. Чекаємо на закипання і воду зливаємо. Заливаємо знову 2,5 склянками холодної питної води крупу та ставимо вже на середній вогонь.