Як засолити лосось у домашніх умовах смачно та швидко для бутербродів.

Як засолити лосося для бутербродів?

Філе риби необхідно помити, обсушити паперовим рушником, а потім посипати з обох боків сумішшю солі, цукру та перцю. Візьміть гілочки кропу, помийте під проточною водою, висушіть паперовим рушником, і поріжте дрібно. Посипте зверху рибу. Надішліть рибу в герметичну ємність і поставте в холодильник на 4 години.

Скільки солі та цукру на 1 кг червоної риби?

На 1 кг риби береться від 15–30 до 100 г солі, Залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.