Як засолити сьомгу в домашніх умовах смачно та швидко малосолену шматочками.

Скільки потрібно солі для малосольної сьомги?

На 1 кг риби береться від 15-30 до 100 г солі, Залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.

Як зробити малосольну сьомгу вдома?

Приготування

  1. Змішати сіль|соль|, цукор, перець.
  2. Половину суміші висипати в миску, в якій ви солитимете рибу.
  3. Викласти рибу (шкірою донизу).
  4. На рибу викласти суміш, що залишилася.
  5. Накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник на 12-15 годин. За цей час рибу можна кілька разів перевернути.