Як зробити бенгальський вогонь самому

Насипте порошок на сковорідку та поставте в духовку, попередньо розігрівши її до 200℃. Там крохмаль повинен нудитися близько години. При цьому періодично його слід помішувати дерев'яною лопаткою або ложкою. У результаті у вас вийде порошок коричневого чи темно-жовтого кольору.

Що входить до складу бенгальського вогню?

Сучасний іскристий бенгальська вогонь містить азотнокислий барій як окислювач, порошок алюмінію або магнію як пальне, декстрин або крохмаль як клею, а також оксидовану залізну або сталеву тирсу для утворення іскор.

Чи можна запалювати бенгальський вогонь удома?

Хлопавки та бенгальські вогні заборонили використовувати у квартирах Цього року громадяни Росії ще зможуть запалити за новорічним столом бенгальські вогні, а ось під час зустрічі 2024 року навіть використання хлопавки у квартирі чи на балконі вважатиметься порушенням правил протипожежної безпеки.