Як зробити край для ножа

Який матеріал найкращий для ножа?

Кращий матеріал для кухонного ножа – це високовуглецева нержавіюча сталь. Вуглець робить лезо міцним, проте тут дуже важливий баланс. Занадто високий вміст вуглецю призведе до крихкості леза та появи іржі, надто низький зробить лезо гнучким та нездатним довго тримати заточування.

На чому можна точити ножі?

Декілька перевірених способів ув'язнити ніж без верстата

  • Використовуйте керамічну кружку або блюдце
  • Використовуйте пилку для нігтів.
  • Використовуйте інший ніж
  • Використовуйте плоский камінь
  • Використовуйте автомобільне скло
  • Використовуйте лист шиферу
  • Використовуйте уламки скла
  • Використовуйте наждачний папір