Кукурудзяний крохмаль одержують із зерен кукурудзи, вимочуючи їх у розчині, видаляють ядро і подрібнюють. Саме у процесі подрібнення виділяється крохмаль. Крохмаль відокремлюється від білка під впливом відцентрової сили. Його підсушують і в результаті виходить порошок жовтого кольору.21 сент. 2020 р.
Що робити, якщо немає кукурудзяного крохмалю?
Чим замінити крохмаль При приготуванні соусів або крем-супів крохмаль чудово замінюється гречаним, кукурудзяним, житнім, вівсяним або гарбузовим борошном, а також меленим льоном.. Також можна використовувати для цих цілей сметану чи вершки.
Як отримати крохмаль?
При виробництві крохмалю картопля подрібнюють, крохмальні зерна вимивають водою, потім крохмаль відстоюють, а в промислових умовах центрифугують. Готовий крохмаль випарюють (рафінують) та висушують.