Як зробити щоб оладки піднялися?
Щоб оладки піднялися, обов'язково додайте в тісто соду. Господині розходяться на думці, чи потрібно її гасити. Одні стверджують, що гасити соду потрібно оцтом, інші переконані, що з цим завданням чудово впорається кефір і оцет тут буде зайвим. Який варіант ви не вибрали, сода потрібна в будь-якому випадку.
Чому оладки не піднімаються під час смаження?
Найчастіше причина полягає в тому, що додаються не всі потрібні інгредієнти. Наприклад, важко приготувати пишні оладки, якщо не ввести до рецептури дріжджі. Після приготування дають "відпочити" 20-30 хвилин і приступають до приготування. Також варто пам'ятати, що для настоювання тесту потрібна висока температура.