Я завжди до будь-якої м'ясної підливки додаю картопляний крохмаль. На смак ніяк не впливає і підливка завжди виходить густа. Я колись тефтелі обмокнула в муку і обсмажила, а потім залила водою з томатом і гасили. Так ось, борошно з тюфтель змішалося з підливою і вона стала в міру густою і без грудок.3 лип. 2015 р.
Що додати до підливи для густоти?
9 способів загустити соус чи суп І як зберегти його смак
- Пасероване борошно.
- Випарювання …
- Крохмаль …
- Желатин, агар-агар, пектин, камедь.
- Яєчний жовток …
- Сметана, вершкове масло, м'який сир.
- Вівсяні, кукурудзяні, рисові пластівці.
- Подрібнені у пюре овочі
Що робити, якщо підлива вийшла занадто рідкою?
Деякі кулінари додають пшеничне борошно, проте, набагато краще підійде кукурудзяний крохмаль – він легший, без присмаку та запаху. Попередньо крохмаль слід розвести водою або бульйоном до напіврідкого стану, потім додати в підливу, безперервно помішуючи..