Як зробити, щоб шашлик не підгорів

Шампури слід викладати на мангал щільно. Перші 3-5 хвилин часто перевертайте їх, щоб м'ясо вкрилося скоринкою та зберегло весь сік усередині. Потім обертайте шампури кожні 2-3 хвилини, щоб шашлик не підгорів і просмажився рівномірно.29 квіт. 2022 р.

Що робити, щоб м'ясо не горіло?

При готуванні шашлику, щоб вугілля не горіли від жиру, що капає, посипаємо їх сіллю, а не водою. ⁠⁠ Вода гасить вугілля, знижує жар. Сіль не дає жиру, що капає з м'яса, запалення на вугіллі.

Чому м'ясо на шашлики підгоряє?

Вода, яка потрапляє на м'ясо в процесі смаження, викликає інтенсивне випаровування, внаслідок чого м'ясо підгоряє та нерівномірно прожарюється.. Якщо ви потримали м'ясо в маринаді достатньо часу (в ідеалі – всю ніч), то ніщо не завадить йому перетворитися на ніжний шашлик.