Чисте насіння викладають на деко в один шар і поміщають у шафу, нагріту до 60 – 80 градусів. Щоб вони не пригоріли, вміст дека потрібно перемішувати кожні 30 хвилин. Дверцята тримають прочиненими. Час сушіння варіюється в залежності від розміру насіння, але середнє значення – 1 – 1,5 години.21 Гру. 2016 р.
Як правильно сушити насіння?
Послідовність дій при сушінні гарбузових насіння у духовці із щадним режимом:
- увімкніть духовку, поставте в неї лист і нагрійте до 80°C;
- дістаньте лист і висипте на нього насіння;
- зробіть рівний шар, товщиною 1-2 насіння;
- поставте лист у духовку;
- кожні 8-9 хв. …
- через 60-70 хв.
Як швидко висушити насіння?
Сушіння в духовці Попередньо підсушене насіння викладається тонким шаром на деко і поміщається в духовку на 200 ° С. Через п'ять хвилин слід дістати деко і перемішати гарбузове насіння, потім знову відправити його в духовку ще на 5 хвилин. Потім лист виймається і залишається до повного охолодження.