Як зробити вистоювання для хліба

Що можна використовувати для вистоювання хліба?

Розстійний кошик можна замінити недорогим пластиковим кошиком-сухарницею або звичайним друшляком. Такий імпровізований кошик потрібно вистелити полотняною тканиною, рясно натертим грубим борошном або сумішшю борошна з висівками. Деякі види хліба, наприклад багет або чабатту, розстоюють на тканині.

Як зробити вистоювання тесту вдома?

Щоб підтримувати максимальну активність дріжджів, розстій тесту здійснюють при температурі 33-45 оС. Крім температури, велике значення має і вологість повітря.. Якщо повітря сухе, поверхня тіста висихає і втрачає еластичність. Вона покривається скоринкою, яка дозволяє тесту збільшуватися обсягом.