Як зробити ягідні шарування

Як правильно готувати із замороженого листкового тіста?

Розморожувати листкове тісто потрібно в холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього потрібно обережно натискати кожні 15-20 хвилин. Краще розморожувати в упаковці, щоб тісто не висохло. Починайте працювати з тестом, коли воно майже розморозилося, але не стало м'яким.

Чому слойки виходять сухими?

Випікати вироби з листкового тіста рекомендується за температури не нижче 220 градусів. При занадто низькій температурі жир може витопитися, і готова випічка буде сухою та малошаровою.. А при занадто розігрітій духовці, понад 250 градусів, шарування можуть не пропікатися, швидко затвердіти і підгоріти.