Як зрозуміти, чи готова риба на грилі?

Час приготування риби на грилі залежить від її розміру – від 5 до 20 хвилин. Щоб визначити готовність, натисніть на м'якуш – вона повинна злегка пружинити. І якщо м'якоть відокремлюється від кісток, риба готова.

Готовність риби при жарінні можна визначити, користуючись ножем. Проткніть їм шматок риби та потримайте 8 секунд. Якщо кінчик ножа залишився холодним, то рибка зовсім сира. Теплий кінчик свідчить, що необхідно тримати шматок на вогні ще 2-3 хвилини.

Акуратно відсуньте м'ясо біля кістки та перевірте колір риби всередині. Він має стати ніжно-рожевим – це ознака того, що стейк готовий. М'ясо повинне легко відокремлюватися від кістки.

Щоб на рибі утворилася смачна, хрумка скоринка, готувати її потрібно на сильному вогні. Оптимальна температура для смаження – близько 260 градусів. Так поверхня риби стане золотистою, а сам продукт буде легко відокремити від ґрат. Не варто пересувати рибу по ґратах після того, як уклали.