Як зрозуміти круглозерний рис чи ні?

Найпопулярніший у росіян сорт рису – кругозерний. Він містить велику кількість крохмалю, тому в готовому вигляді є кремоподібною масою. Круглий рис ідеальний для приготування суходолу, пирогів, в'язкої каші, пудингів, запіканок. Пропарений Мал не вариться швидше.

Круглозерний рис. Зернятко кругленьке, довжина його близько 5 мм або менше. Цей вид ще називають молочним, тому що він найкраще підходить для молочних каш (хоча і попередній для цього теж непоганий). Основний інгредієнт більшості середземноморських страв росте переважно в Іспанії та Італії.

До круглозерного рису відносять сорти культури, що характеризуються відповідною формою зерен. "Рисинки" овальні, без гострих кутів, середнього розміру. Цей злаковий продукт застосовують для приготування традиційних та оригінальних страв. Круглозерний рис лягає в основу різотто, овочевого плову, рисової каші.