Як зрозуміти, що це борошно?

Свіжа мука повинна мати приємний і трохи солодкуватий присмак. Якщо вона трохи віддає гіркотою, продукт зіпсований, і його слід відбракувати. У тому випадку, якщо розжована в роті борошно набуває тягучості, означає, що вона має якісну клейковину. Це плюс.Feb 27, 2018

Щоб визначити запах насипте трохи борошна на чистий паперовий лист, зігрійте її своїм диханням і понюхайте. У якісної борошна має бути приємний запах. Пліснявий або затхлий свідчить про погане зерно або псування продукту. Сторонні аромати можуть з'являтися при небажаному сусідстві.

Якість борошна Колір борошна повинен бути виключно білим, з легким кремовим відтінком. Неякісний продукт можна розпізнати, додавши в невелику кількість борошна вищого гатунку трохи води. Якісна борошно збереже білий колір, а неякісна змінить його.

Смак борошна повинен бути слабовираженим, трохи солодкуватим, без відчуття хрускоту при розжовуванні. Відхилення смаку борошна викликаються її прокисання і прогорання. Горький смак муці надають полин, гірчак, в'язель. Солодким смаком має борошно із пророслого зерна.