Як зрозуміти, що дріжджі не працюють?

Як перевірити дріжджі на активність? Все просто: змішати трохи дріжджів+трохи борошна+трохи теплої води+щіпка цукру. Ця суміш називається опарою. Якщо через півгодини-година опара піниться, а тісто починає збільшуватися в розмірах, то дріжджі активні і добре працюють.

Прострочені дріжджі (А) у коричневих та жовтих плямах, пахнуть чимось на кшталт старого господарського мила. Свіжі (Б) ніжно-кремового кольору, приємно пахнуть.

✨Сухі дріжджі перед використанням замочують на 10-15 хвилин у невеликій частині рідини, що входить до складу тіста, щоб активувати їх. За цей час на поверхні утворюється пінка – це означає, що дріжджі почали працювати, і їх можна використати.

Дріжджове тісто не піднімається що робити?

  1. Потрібно налити в каструлю окріп і вкрити рушником. На неї поставити посуд із тестом і обернути рушником. …
  2. Спробуйте включити духовку на 40-50 градусів. …
  3. Можна укутати ємність рушником і поставити на плиту біля увімкненої конфорки.