Як зрозуміти, що печиво готове?

Головне правило – не відкривайте дверцята духовки під час випікання, як мінімум перші дві третини часу приготування. Після цього можна злегка відкрити дверцята і перевірити, наскільки добре пропеклося печиво. Проколіть його дерев'яною зубочисткою; якщо печиво готове, то зубочистка залишиться сухою.11 Jun 2018

Печиво має мати приємний свіжий запах без гіркоти. Якщо печиво цукровий, то його колір може бути трохи темніше, ніж у затяжного. кожне печиво в упаковці повинно мати однаковий відтінок. Розламані печива можуть містити в пачці до 1-2 штук, інакше такий товар вважається некондицією чи шлюбом.

Вона має залишатися сухою. Поверхня готових дріжджових виробів повинна бути рум'яною, особливо якщо ви змастили її перед випічкою яйце. Нижня скоринка має трохи підрум'янитися, а виріб повинен легко відставати від листа. Маленькі вироби готові, коли при постукуванні нижньою скоринкою лунає чистий звук.

Готовність випічки з пісочного тіста визначається за кольором: ідеально – золотистий, підрум'янений відтінок.