Як зрозуміти що перловка готова?

Ступінь готовності визначається за видом та консистенцією перловки – готова крупа виходить м'якою, набряклою, зернятко до зернятка. Щоб зменшити час приготування перловки, необхідно попередньо вимочити її у воді. Спочатку добре промийте крупу до максимальної прозорості води.Nov 6, 2018

Вода повинна трохи кипіти. Замочена крупа звариться приблизно за 40 хвилин. Перлівка без замочування буде готова щонайменше через 1 годину.

Крупу попередньо промити та замочити у воді на 12 годин. Злити воду, обполоснути та помістити перловку у сито для приготування. У каструлю налити невелику кількість води, помістити зверху сито, але рівень води не повинен стикатися з ситом. Накрити кришкою та варити до готовності перловки близько 40-50 хвилин.

Скільки варити перловку для супу?

  1. перлова крупа, що стоїть у холодній воді всю ніч, на плиті в каструлі вариться 20-30 хвилин;
  2. перловка, Яку замочили на 2-3 години, звариться за 45 хвилин;
  3. у мультиварці крупу після замочування варять 50 хвилин, а в скороварці – 15.

Nov 11, 2021