Як зрозуміти, що шампанське солодке?

Цукру в ньому до 50 г/л. Солодке (Doux) найсолодший різновид шампанського із вмістом цукру більше 50 г/л.

Дозаж

  • солодке (фр. doux) – понад 50 г цукру на літр;
  • напівсухе (фр. demi-sec) – 32-50 грамів цукру на літр;
  • сухе (фр. sec) – 17-32 г цукру на літр;
  • екстра-сухе (фр. extra sec) – 12-17 грамів цукру на літр;
  • брют (фр. brut) – менше 12 г цукру на літр;
  • екстра-брют (фр.

У солодким шампанським вині міститься більше 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, у бруті міститься менше 12 грам на літр.

Doux. Десертне шампанське. Цукор – понад 50 г/літр.