Як зрозуміти, що свинина не готова?

Свинину можна їсти тільки після того, як із неї разом із соком перестане витікати кров. Готовність м'яса можна перевірити, просто придавивши його: що більше соку з нього при цьому вийде, то воно сиріше. Можна визначити за кольором, але це досить складно.

Таблиця температур готовності м'яса та птиці

Температура до відпочинкуТемпература після відпочинку (зразкова)
Середня прожарка з кров'ю (Medium rare)55-6063
Середня прожарка (Medium)60-6570
Повне прожарювання (Well done)7075
Свинина

•13 Apr 2016

У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний та прозорий сік. м'ясо готове (відноситься до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку». м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.