З чого коптити м'ясо краще

Тріска для м'яса

Для копчення птиці, дичини та м'яса найкраще підходить вільха, ясен, осика та бук. Стружку яблуні, абрикосу та вишні зазвичай використовують для приготування птиці. Завдяки такому тріску готовий делікатес отримує тонкий аромат і ненав'язливий солодкуватий присмак.

Яке м'ясо найкраще коптити?

Вибір та підготовка сировини до копчення У коптильні гарячого копчення краще готувати жирні та напівжирні сорти свинини або баранини, будь-яку птицю. Підійдуть такі частини туші, як шийка, стегно, лопатка або бекон. Для копчення м'ясної продукції не можна використовувати деревну сировину хвойних порід.

Яке дерево найкраще для копчення м'яса?

Можна коптити на вільхи та горобині, а можна застосувати вербу, бук, дуб і клен. Ці породи дерев відрізняються тим, що в них мало смоли – вони не псують м'ясо, але надають йому незрівнянного аромату та смаку. Вільха та горобина найкраще підходять для копчення риби та м'яса.