З чого робить баобаб

Із золи спаленого плоду виготовляють мило, із стиглих плодів одержують олію, на якій можна смажити. Порошком, приготовленим із плодів баобаба, жінки Східної Африки миють голови, а червоним соком, який містить його коріння, розфарбовують обличчя.

Чим цінний баобаб?

Для людей баобаб має важливе харчове та промислове значення. З кори дерев плетуть мотузки, з деревини роблять човни та папір, листя та плоди вживають у їжу. Дупла баобабів, що розташовуються біля коріння, найчастіше служать житлом, а ті, що ближче до крони, – колодязі.

Чи можна їсти баобаб?

В Африці баобаб застосовують у лікувальних цілях. Порошок з баобаба – це натуральний харчовий інгредієнт з великою кількістю властивостей, серед яких – жируючі, згущують, желеподібні та стабілізуючі.