Справа в тому, що один із найпопулярніших харчових барвників –
– зроблений з перемелених жучків. Комахи, у тому числі роблять кармін, називаються кошениль. Вони поширені в Латинській Америці, де мешкають на кактусах. Нині їх видобувають переважно у Перу.1 травня 2018 р.
Звідки беруть червоний пігмент?
Барвник червоного кольору з коріння рослини марена, А червоний барвник Кармін (Кошеніль) видобували з висушених тіл самок карміноносного червця — комахи, що паразитує на рослинах з сімейства кактусових.
Як отримати червоний барвник?
Наприклад, червоний і рожевий можна зробити з буряків та малини, вишні, брусниці. Буряк треба натерти на дрібній тертці та згасити на повільному вогні з невеликою кількістю води. Коли буряк "віддасть колір", віджати рідину. Щоб зробити колір яскравіший, додайте ½ чайної ложки лимонного соку.