З чого роблять соєве молоко

Соєве молоко – рідина рослинного походження, що виробляється з соєвих бобів. Зовні схожа на молоко. Батьківщиною соєвого молока вважається Східна Азія. Як і інші види рослинного молока (рисове, вівсяне, мигдальне), соєве молоко використовують у кулінарії.

Що корисніше соєве молоко чи коров'яче?

Екперти-дієтологи відомого порталу Parents провели дослідження та з'ясували, що соєве молоко є найближчим до коров'ячого молока за поживністюприблизно з такою ж кількістю білка (8 гр на склянку в соєвому молоці та 9 гр на склянку в коров'ячому), як і коров'яче молоко.

Чому соєве молоко краще?

Соєве молоко Саме воно найбільше нагадує коров'яче за кольором і консистенцією і найбільше збалансоване по поживних речовинах.. У чашці соєвого молока міститься 7 г білка, у коров'ячому – 8 г, за кількістю незамінних амінокислот воно теж поступається тварині, як і з калорійності – 60 ккал на 100 р.