Їх роблять із філе риби, очищеної від шкірки та кісток. У процесі приготування нарізане на тонкі смужки м'ясо горбуші просолюється і висушується протягом певного часу. В'ялення здійснюють при невисоких температурах, що дозволяє зберегти всі цінні речовини, що містяться в лососевих.
Як зробити соломку із риби?
Приготування
- Рибне філе відокремте від шкіри та великих кісток.
- Сіль змішайте із цукром. …
- Натріть рибу сумішшю. …
- Злийте з миски рідину, що виділилася. …
- Залишіть філе ще на 4-5 годин за кімнатної температури. …
- Закріпіть філе на гачках і підвісьте в місці, що добре провітрюється, на 1–2 дні.
Як зберегти солону горбушу?
Як було зазначено вище, зберігати солону рибу рекомендується при температурі, що не перевищує 10-12 градусів. Інакше термін її придатності становить кілька годин. Оптимальним температурним режимом вважається -8 градусів та нижче.