З чого роблять соломку горбуші

Їх роблять із філе риби, очищеної від шкірки та кісток. У процесі приготування нарізане на тонкі смужки м'ясо горбуші просолюється і висушується протягом певного часу. В'ялення здійснюють при невисоких температурах, що дозволяє зберегти всі цінні речовини, що містяться в лососевих.

Як зробити соломку із риби?

Приготування

  1. Рибне філе відокремте від шкіри та великих кісток.
  2. Сіль змішайте із цукром. …
  3. Натріть рибу сумішшю. …
  4. Злийте з миски рідину, що виділилася. …
  5. Залишіть філе ще на 4-5 годин за кімнатної температури. …
  6. Закріпіть філе на гачках і підвісьте в місці, що добре провітрюється, на 1–2 дні.

Як зберегти солону горбушу?

Як було зазначено вище, зберігати солону рибу рекомендується при температурі, що не перевищує 10-12 градусів. Інакше термін її придатності становить кілька годин. Оптимальним температурним режимом вважається -8 градусів та нижче.