Що стосується питання – вологість це завжди сум, але в основному гірше стабілізується і сохне зефір зі зниженим цукром, спробуйте збільшити цукор і ваша проблема частково вирішиться.
Чому зефір м'який усередині?
Чому зефір вологий усередині і не пружинить Причин може бути кілька, а саме: Поганий агар. Порушено технологію приготування сиропу. Найоптимальніша температура сиропу 105 С.
Чому вийшов рідкий зефір?
Ось одна з головних причин рідкої зефірної маси. Агарний сироп потрібно обов'язково уварити до температури 110 ° С або до проби на нитку. У такому стані сироп стікатиме з лопатки безперервною ниткою. Якщо ж недоварити агарний сироп, він не зможе стабілізувати зефірну масу і зефір не триматиме форму.