Петрушка дуже багата на вітаміни групи В, А, РР, Е, містить бета-каротин. Ця корисна зелень містить залізо, натрій, кальцій, фосфор, магній, цинк. Таким чином, вона зміцнює наш імунітет і бореться зі шкідливими бактеріями.
Чим корисна петрушка у сирому вигляді?
Петрушка – цінне джерело вітамінів А, С, К та Е, тіаміну, рибофлавіну, ніацину, вітаміну В6, фолієвої кислоти, заліза та цинку, а також ряду потужних антиоксидантів: флавоноїдів (міріцетин та апігенін) та каротиноїдів (бета-каротин та лютеїн), що робить її чудовим засобом для запобігання хронічним захворюванням.
Чи можна їсти петрушку сирою?
Зелень петрушки, з її численними корисними властивостями, використовується для приготування різних страв, служачи ароматною приправою до дичини, м'яса, риби, супів, салатів та рагу. Причому додають її як у свіжому вигляді, так і в сушеному.