Як замочити горох швидко?

Якщо ви забули замочити горох перед приготуванням або у вас просто немає вільного часу на цю затяжну процедуру, розведіть у теплій воді 1/2 чайної ложки харчової соди, а в ній залиште замочуватися горох всього на 40-50 хвилин.

Невелика дрібка харчової соди закидається в каструлю з киплячою водою, в якій вариться горох. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин. А про такий спосіб, коли не потрібно ні соди, ні замочування, напевно, чули не всі. І цей спосіб простіше простого!

Опустіть горох у холодну підсолену воду і дочекайтеся її закипання. Через 10 хвилин додайте до каструлі півсклянки холодної води. Після закипання горошини стануть м'якими за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити та зробити горох більш розсипчастим.

Як замочити горох для супу Добре промити до прозорої води. Скласти в глибоку ємність і залити водою так, щоб над поверхнею вона височіла на 2 см. Залишити в прохолодному місці на кілька годин, не допускаючи помішування, яке може призвести до закисання, особливо якщо температура повітря занадто висока.