Апероль є основою для коктейлів, у тому числі для популярного в Італії та за її межами коктейлю спритц. Коктейль складається з комбінацій білих вин (типу Просекко), аперолю та мінеральної води, що подаються в келиху з великою кількістю льоду, прикрашеному часточкою апельсину або грейпфруту.
Набагато частіше напій використовується у складі простих освіжаючих міксів з льодом. В цьому випадку, Апероль, як правило, виступає в парі з содовою, тоніком, цитрусовими газировками, цитрусовими фрешами, сухим білим вином, ігристим брютом, а також горілкою або джином.
Традиційний рецепт передбачає мікс содової, цитрусового лікеру.Aperolз ігристим вином "Просекко", але через брак його можна додати і звичайне сухе вино, і джин. Содову можна замінити звичайною мінеральною водою, тоніком або спрайтом.
Італійська Апероль сьогодні популярний не лише на батьківщині, а й далеко за її межами. Гіркувато-солодкий напій подають перед обідом як аперитив, а коктейлі на його основі пропонують, напевно, у кожному поважному барі.