У макаронах міститься неймовірно багато вітаміну В, що відіграє важливу роль у функціонуванні нашого організму. Вітаміни цієї групи беруть участь в основних метаболічних процесах, регулюють діяльність травної системи, а також надає колосальний вплив на роботу нервової системи та психіки.5 черв. 2020 р.
Чому треба їсти макарони?
Також у пшениці містяться різні вітаміни та мікроелементи: вітамін В, вітамін Е, калій, кальцій, магній, фосфор, цинк та мідь. Крім того, макарони з твердих сортів пшениці містять велику кількість клітковини. Вона допомагає очистити кишечник від шлаків, солей важких металів та токсинів..
Що краще з'їсти макарони чи картоплю?
Висновок: Макарони виграють за вмістом вітаміну Е, але вони, на відміну від картоплі, зовсім не містять вітамін С. Якщо оцінити, скільки корисних речовин ми отримуємо з розрахунку на одну порцію (200 г) одного та іншого продукту, у лідери виходить картопля. У нього вища насиченість мінеральними речовинами та вітамінами.