Навіщо додають крохмаль у соус?

Желатин надає соусу певної густини, але саме крохмаль дарує йому в'язкість. Після уварювання соусу зміст у ньому крохмалю дорівнює приблизно 5%, а вміст желатину вдвічі менший.

9 способів загусити соус або суп І як зберегти його смак

  1. Пасероване борошно.
  2. Випарювання …
  3. Крохмаль …
  4. Желатин, агар-агар, пектин, камедь.
  5. Яєчний жовток …
  6. Сметана, вершкове масло, м'який сир.
  7. Вівсяні, кукурудзяні, рисові пластівці.
  8. Подрібнені в пюре овочі

ПШЕНІЧНИЙ крохмаль додають у тісто для посилення якостей борошна. Завдяки його використанню пироги, кекси та бісквіти стають більш об'ємними, м'якими, «зернистими», покращуються їх смакові властивості та структура.