Навіщо потрібен фужер?

Фужер – це один із різновидів келихів, який призначений для певних сортів вин, наприклад, ігристі вина або шампанське. Фужер має дуже витягнуту форму вгору, іноді з невеликим розширенням посередині або внизу, це обумовлено особливостями самого напою, т. к.27 May 2020

fougère) — скляний посуд, для мінеральної або фруктової води, крюшона, є тонкостінним вузьким келихом на високій ніжці. Використовується також для подачі ігристих вин, іноді (за відсутності спеціального посуду) – коктейлів та шампанського. Місткість – 200-250 мл.

Вузька форма чаші для фужера сприяє тому, щоб напій не видихався та утворилося менше піни. Використовується для подачі ігристих вин, шампанського та коктейлів з ними.

келихи – всі типи товстостінного посуду, виготовленого зі скла; фужери – різновид келихів з тонкою довгою ніжкою; чарки – маленькі келихи для подачі міцного алкоголю на тонкій ніжці; стоси (шоти) – маленькі склянки, у яких відсутня ніжка, застосовуються для подачі міцного алкоголю.