Навіщо потрібно замочувати насіння?

При вирощуванні рослин з необробленого насіння або посівного матеріалу, зібраного власноруч, важливо провести замочування насіння для проведення знезараження, а також стимуляції зростання. Особливо це важливо провести для таких груп насіння: Насіння, яке містить захисні ефірні олії, що уповільнює проростання.27 Dec 2021

Перша причина полягає у перевірці «боєздатності» насіння, яке ви купили. Раптом насіння прострочили свою придатність для сівби, і це лише одна видимість, а не насіння? Ось для перевірки придатності насіння та його схожості і потрібне замочування.

До замочування обов'язкові насіння таких культур, як перець, капуста, огірок, кавун, томат та буряк. Це також стосується зерен бобових та гарбузових, які мають тверду оболонку. Насіння таких культур необхідно замочити у воді або іншій спеціальній рідині не менше ніж на 18 год.

Замочування нейтралізує інгібітори ферментів та запускає формування власних, живих ферментів, які покращують засвоєння зерен, бобів та цілісних каш.