Навіщо робити засмажку?

Зажарка посилює смак риби та м'яса. Не важливо який суп ви варите – рибний, м'ясний або овочевий, обсмажені овочі мають зовсім інший смак, ніж варені. Саме тому, навіть готуючи овочевий бульйон, спочатку потрібні продукти відварюються просто у воді та утилізуються, а вже потім до нього докладаються свіжі обсмажені.

Додавати обсмажені інгредієнти в суп потрібно в самому кінці його приготування. Така рекомендація пояснюється дуже просто: цибуля та морква вже досягли потрібного ступеня готовності після обсмажування на сковороді. Це означає, що овочі не потребують тривалого перебування в киплячій воді.

Овочі потрібно смажити для посилення аромату та смаку бульйону чи іншої страви, а також підсмажені морквина з цибулькою покращують колір страви, який стає яскравішим і насиченішим. Крім цибульки з морквою, в залежності від страви і рецепту, додаються: томати або паста з помідорів, болгарський перчик, часник.