У чому користь сиру моцарелла?

Моцарелла багата вітамінами та мікроелементами, корисними для шкіри та волосся: жирні кислоти омега-3 та омега-6, селен та йод, залізо, вітамін енергії тіамін (В1), «шкірний» вітамін краси рибофлавін (В2), жиророзчинні вітаміни A та E. А ще у 100 грамах моцарелли – третина добової норми цинку.

Кому небажано є моцарелу? Людям з непереносимістю лактози: молочні білки можуть спровокувати діарею та алергію, аж до набряку Квінке. Також з італійським делікатесом варто бути обережнішими при виразці.

Достатньо з'їдати 100 грамів моцарелли в день, щоб покрити добову норму білка (близько 18 г). Це тим більше цінно, якщо врахувати, що моцарелла не надто калорійна (близько 230 ккал на 100 г) та жирна (20–30 г).

Міні-моцареллу їдять як закуску або додають у блюдо повністю, не розрізаючи. Вона чудово підходить для салатів. З таким сиром красиво виглядають помідори черрі, виноград, ягоди – інгредієнти, які повторюють форму. моцарелли. У компанію до них можна взяти свіжомелений чорний перець та ароматну зелень, наприклад базилік.