У чому відмінність дистиляту від ректифікату?

Ректифікат і дистилят – два абсолютно різні напої, що отримуються різними методами. Сказати, що краще: дистиляція чи ректифікація – однозначно неможливо. Дистилятор рекомендується мати людям, які готують напої з якісної сировини і хочуть отримати продукт, який зберіг усі смакові якості.

Самогон – це дистилят. Одержують його дистиляцією – перегонкою (спирту-сирцю). Фортеця його, зазвичай, вбирається у 85-90 градусів.

Дистиляція – перегонка або випаровування рідини, її подальше охолодження та конденсація парів. Ректифікація – процес поділу сумішей, заснований на багаторазовому випаровуванні рідин з конденсацією парів. Ректифікацію виконують у ректифікаційних колонах.