Як визначити, скисла брага чи ні?
- Брага пахне оцтом – запах дуже різкий, буквально б'є в ніс
- Дуже різкий кислий смак – зводить вилиці
- Швидко і раптово припинилося бродіння
Як врятувати скисну брагу Відновити прокислу брагу набагато складніше, ніж запобігти її скисанню. Достатньо ретельно стерилізувати бродильну ємність та інструменти, використовувати гідрозатвор та зберігати сусло у темному місці. Якщо Брага зіпсована, правильним рішенням її вилити і поставити нову.
Багато винокур помилково вважають, що причина запаху у бразі – вуглекислий газ (СО2). Насправді вуглекислий газ не має запахуа сморід в основному дають карбонові кислоти, які підхоплюються молекулами СО2 і потрапляють у приймальну ємність гідрозатвору, а потім і в повітря.