На відміну від традиційної дуже гострої російської гірчиці, дижонська набагато м'якша і має солодкуватий пікантний присмак. І якщо звичайну гірчицю застосовують як приправу до холодця, пельменів та інших готових страв з м'яса або риби, то дижонську додають і в салати, і в маринади і в соуси.
Якщо у вас є тільки звичайна жовта гірчиця і ви хочете чи хочете діжонську гірчицю, спробуйте додати до жовтої гірчицю трохи майонезу. Це імітуватиме кремовий смак Діжона, особливо в кулінарії.
Діжонська гірчиця в основному використовується як приправа до м'яса, а також для заправки салатів, надаючи стравам приємного аромату та пікантного смакового відтінку. Один з найпопулярніших соусів з гірчицею для салатів – це заправка вінегрет.
Діжонська гірчиця (фр. Moutarde de Dijon) – традиційна французька гірчиця, названа на честь міста Діжона у Бургундії.