Текілу Olmeca вперше стали виробляти в 1873 на винокурні Колоніаль в містечку Арандас, в тому самому штаті Атос де Халіско. Саме тут на висоті 2100 метрів над рівнем моря росте найкраща блакитна агава.Oct 9, 2012
Халіско Текіла Olmeca виробляється в штаті Халіско в муніципалітет Арандас. Для виробництва використовується різновид блакитний агави — Agava Tequilana сорту Blue Weber, що росте протягом 7-8 років.
Більшість видів агави виростають у дикій природі у високогірних районах Мексики та прилеглих регіонах. В Європу агава завезена невдовзі після відкриття Америки; найбільш поширена Агава американська (Agave americana L.), що культивується як декоративна рослина в Середземномор'ї.
У природі Дикий різновид агави виростає на заході Мексики в умовах сухого тропічного клімату на висоті понад 1500 метрів над рівнем моря, віддаючи перевагу червоноземам з високим вмістом піску.