В якому м'ясі багато калію?

Серед різних сортів м'яса, лідером за вмістом калію є свинина. Свиняча вирізка містить 421 мг калію на 100 г сирого продукту.15 Jun 2022

Вміст калію в м'ясі

КількістьЧастка від добової норми на 100 г
1М'ясо біфало приготоване9,8%
2Козлятина приготовлена8,6%
3М'ясо бобра приготоване8,6%
4М'ясо дикого кабана приготоване8,4%

Калію достатньо в таких продуктах: продукти з м'яса, багато круп, картопля в мундирі, висівки пшениці, зелений горошок і боби, паростки пшениці. Багато цих мікроелементів: у моркві, гарбузі, буряках, редьці, перці, капусті, огірку, авокадо. У зелені, а особливо багато у петрушці та шпинаті.

Вміст калію у м'ясі птиці (і субпродуктах)

Кількість
1Куряча грудка запечена (без шкіри)391,0 мг
2Гусак запечений329,0 мг
3Страусине м'ясо сире, вирізка320,0 мг
4Куряча печінка смажена315,0 мг