Серед різних сортів м'яса, лідером за вмістом калію є свинина. Свиняча вирізка містить 421 мг калію на 100 г сирого продукту.15 Jun 2022
Вміст калію в м'ясі
№ | Кількість | Частка від добової норми на 100 г |
---|---|---|
1 | М'ясо біфало приготоване | 9,8% |
2 | Козлятина приготовлена | 8,6% |
3 | М'ясо бобра приготоване | 8,6% |
4 | М'ясо дикого кабана приготоване | 8,4% |
Калію достатньо в таких продуктах: продукти з м'яса, багато круп, картопля в мундирі, висівки пшениці, зелений горошок і боби, паростки пшениці. Багато цих мікроелементів: у моркві, гарбузі, буряках, редьці, перці, капусті, огірку, авокадо. У зелені, а особливо багато у петрушці та шпинаті.
Вміст калію у м'ясі птиці (і субпродуктах)
№ | Кількість | |
---|---|---|
1 | Куряча грудка запечена (без шкіри) | 391,0 мг |
2 | Гусак запечений | 329,0 мг |
3 | Страусине м'ясо сире, вирізка | 320,0 мг |
4 | Куряча печінка смажена | 315,0 мг |