В якому вигляді їсти гарбуз?

У гарного гарбуза шкірка щільна, але не «дерев'яна». Зрозуміло, на ній не повинно бути тріщин та м'яких місць, темних плям – останні говорять про те, що гарбуз почала гнити. Вибираючи гарбуз, не варто гнатися за гігантськими. У занадто великих плодів, що переросли, м'якоть може бути сухою, водянистою і гірчити.

Соковитий та насичений смак сирий гарбуза робить її самостійною закускою або гарніром. З неї готують вітамінні салати та смузі. Вдалим (і у смаковому, і у вітамінному плані) вважається поєднання сирий гарбуза з яблуками та морквою. Сирий гарбуз багата корисним для очей, імунної системи, шкіри та кісток вітаміном А.

Клітковина та харчові волокна, що містяться в гарбузу, покращують мікрофлору кишечника, а бета-каротин позитивно впливає на зір, шкіру, імунну систему та слизову оболонку, сприяє профілактиці респіраторних захворювань.