Вилки для риби як користуватися

До їжі приступають, тримаючи вилку в лівій, а ніж у правій руці. За їх відсутності користуються двома простими вилками. Потрібно пам'ятати, що рибний ніж не призначений для відрізання шматочків: їм відокремлюють філе та кладуть його на вилку.

Як користуватись вилкою для риби?

Виделку тримають лівою рукою зубцями вниз. Але якщо філе легко розпадається на частини, то вилку потрібно перевернути зубчиками нагору, а лопаткою накладайте маленькі шматочки. Так припустимо їсти рибу й у ресторані. Але краще постарайтеся притримувати шматок риби ножем, а виделкою відокремлюйте від нього дрібніші частини.

Як використовувати вилки?

Виделка береться в ліву руку, а ніж – у праву. Якщо ж різати їжу не потрібно, використовують тільки вилку у правій китиці. В Америці допускається розрізати блюдо на невеликі шматочки та відкласти ніж.