Найчастіше зернові спирти відповідають за повнотілость напою, а солодові надають йому більш витонченого смаку і аромату. Саме тому у преміальних сортів купажованого віскі у складі буде набагато більше солодових спиртів, ніж зернових.
Чим відрізняється купажований віскі від зернового?
односолодовий віскі готується лише на 1-й винокурні. В основі – тільки ячмінний спирт, а в купажованому – ще й зернові (що робить його значно дешевшим). якість купажованого віскі трохи гірше, ніж у односолодового, але не обов'язково, що його смак буде гіршим.
Чим відрізняється зернова віскі від звичайного?
Зерновий віскі – зовсім інший продукт. Його роблять із нескладеного зерна, причому в хід йде не тільки ячмінь, а й пшениця, кукурудза, жито.. Злаки можуть бути не кращої якості, для отримання спирту це не має принципового значення.