Як часто можна їсти квасолю

Вживайте в їжу квасолю, горох або нут не частіше двох-трьох разів на тиждень, невеликими порціями як добавку до основних страв, а краще – у вигляді компонентів у салатах або супах.13 квіт. 2021 р.

Коли не можна їсти квасолю?

Не рекомендується вживання квасолі людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту, ревматизмом (артритами), холециститом, пієлонефритом і подагрою.

Чим корисна та шкідлива квасоля?

Квасоля містить до 25% білка, засвоєння якого сягає 70-80%. Амінокислота аргінін необхідна для азотистого обміну, що знижує в крові рівень глюкози. Фолієва кислота знижує ризик патологій серцево-судинної системи. Клітковина покращує травлення та сприяє виведенню токсинів.