Розрізняють два види пшениці. м'яка та тверда. Для першого виділено лише чотири класи, для другого – п'ять, і між ними є досить суттєва різниця за показниками якості. Скажімо, пшениця 1 класу для найпоширеніших у нас м'яких сортів повинна мати вміст білка 14% та 28% клейковини.29 Aug 2019
Класифікація представлена таким чином:
- I – м'яка яра червонозерна. Допустимий вміст зерен пшениці іншого типу трохи більше 10%, зокрема, твердої 5%. …
- II – тверда яра. …
- III – м'яка яра білозерна. …
- IV – м'яка озима червонозерна. …
- V – м'яка озима білозерна. …
- VI – тверда озима.
25 Dec 2019
Пшениця (лат. Tríticum) — рід трав'янистих, переважно однорічних, рослин сімейства Злаки, або Мятликові (Poaceae), провідна зернова культура у багатьох країнах.
- ПШЕНИЦЯ Тверда озима WINTER DURUM WHEAT (Triticum durum Desf.) Крупинка / KrupinkA. Кручі / Krucha. Одарі / Odary.
- ПШЕНИЦЯ ТВЕРДА ЯРОВА SPRING DURUM WHEAT (Triticum durum Desf.) Ніколаша / Nikolasha. Тріада / Triada. …
- ЯРОВА ПШЕНИЦЯ ПОЛБА EMMER, (Triticum dicoccum (Schrankex) Schuebl) Здоров'я / Zdrava. Янтаря / Yantra.