Як є равлики без приладів?

Раковину потрібно затиснути щипцями, а вилочкою підчепити равлик і відправити її в рот цілком. Якщо равлики охолонули, то раковину допускається тримати руками (хоча, якщо чесно, це не так вже й зручно!).

Як є равлики?

  • Равлики подаються в мушлі на невеликій сковорідці з поглибленнями, що допомагає утримувати їх на місці. …
  • Равлики подаються дуже гарячими, тому черепашку потрібно тримати спеціальними щипцями.
  • Вміст слід витягувати за допомогою тонкої вилочки.

Готувати можна, можливо сухопутних, морських, садових та прісноводних молюсків. Серед сухопутних найсмачнішою визнано Helix Pomatia або виноградну равлик – Саме вона стала основою для знаменитого французького ескарго. Для приготування страв беруть дорослих особин, їхня вага зазвичай становить 30-45 грам.