Освітлений яблучний сік – прозорий, масова частка осаду у ньому вбирається у 0,3%. Яблучний сік з м'якоттю – сік, що містить більше 8% м'якоті яблук від загального обсягу соку.
Спосіб 1
- Сік видавлюємо та мінімально фільтруємо (через сито).
- Висипаємо агар-агар у холодну воду та доводимо її до кипіння.
- Знімаємо з вогню та в гарячу воду з агаром наливаємо сік. …
- Ставимо в холодильник остигати на кілька годин.
- Фільтруємо через змочену у воді марлю.
За консистенцією розрізняють освітлений і неосвітлений соки, а також сік з м'якоттю. Освітлений – це сік, який очищений нехімічним способом від м'якоті фруктів, він має глибокий і насичений смак. Неосвітлений сік більш в'язкий, тому що в ньому залишені тонкі завислі частки.