Як освітлюють яблучний сік?

Освітлений яблучний сік – прозорий, масова частка осаду у ньому вбирається у 0,3%. Яблучний сік з м'якоттю – сік, що містить більше 8% м'якоті яблук від загального обсягу соку.

Спосіб 1

  1. Сік видавлюємо та мінімально фільтруємо (через сито).
  2. Висипаємо агар-агар у холодну воду та доводимо її до кипіння.
  3. Знімаємо з вогню та в гарячу воду з агаром наливаємо сік. …
  4. Ставимо в холодильник остигати на кілька годин.
  5. Фільтруємо через змочену у воді марлю.

За консистенцією розрізняють освітлений і неосвітлений соки, а також сік з м'якоттю. Освітленийце сік, який очищений нехімічним способом від м'якоті фруктів, він має глибокий і насичений смак. Неосвітлений сік більш в'язкий, тому що в ньому залишені тонкі завислі частки.