Як перевозити живих устриць?

Їх зрізають ножем і кладуть у сітку. Добре для транспортування разом з устрицями зібрати і найближчі водорості: згодом можна викласти устриці і водорості шарами – і в такому вигляді транспортувати літаком. Деякі види перевозять у великих контейнерах із морською водою.

Устриці необхідно зберігати закритими, це дозволить їм зберегти свіжість та аромат. Ідеальна температура зберігання устриць – від +5 до +15°C, тримати їх потрібно у захищеному від сонця місці, наприклад у нижній частині холодильника. Устриці можна, можливо зберігати протягом 10 днів після вилучення з води.

У таких умовах молюски можуть зберігатися 2-6 годин. Але якщо ви періодично змінюватимете лід, це допоможе їм залишатися свіжими до 5-7 днів. Ви також можете змочити холодною водою чистий рушник і загорнути устриці у нього.